Jurnalul Român de Psihoterapie Integrativă

Criterii de admitere în programul de formare în psihoterapie integrativă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

admitere

Criterii de admitere în programul de formare în psihoterapie integrativă
Candidaţii trebuie să:

-fi obţinut o diplomă de absolvirea a studiilor universitare în psihologie, psihosociologie, sociopsihologie, psihopedagogie specială, filosifie, asistenţă socială, pedagogie, medicină. Absolvenţii altor domenii decât psihologia sau asimilate pot parcurge programul de formare cu obligaţia de a urma până la finalul formării şi un pachet de discipline care sa le ofere cunoştinţele de bază în psihologie, precum: diagnostic şi evaluare clinică, psihologie clinică şi/sau medicală, consiliere şi psihoterapie, psihiatrie şi/sau psihopatologie, psihologia sănătăţii şi/sau psihosomatica, psihologia dezvoltării. link
-să susţină un interviu cu coordonatorul de program
Procedura de admitere:
Interviul
Interviul este metoda de selecţie şi clarificare şi va fi realizat de către coordonatorul de program.
Criteriile urmărite în interviu de coordonator sunt: cunoasterea si siguranta de sine, experienta de viata, valori morale si sociale, devotament si dezvoltare personala, pregatirea si potentialul academic.
Criterii urmarite de candidat: Se va analiza programul de formare si cadrul practicii in psihoterapie si se vor clarifica toate intrebarile. Acest demers va conduce la luarea unei decizii in ce priveste abordarea psihoterapeutica potrivita pentru candidat.
Candidaţii vor face dovada:
-abilităţii generale de auto-reflecţie
-abilităţii generale de a interacţiona cu ceilalţi
-abilităţii generale de a răspunde şi oferi feed-back
-capacităţii de empatie
-standardului moral corespunzator, conform direcţiilor date de majoritatea oamenilor
Programare la interviu se face telefonic la 0743557400, Psih. Dr. Mara Priceputu sau pe mail la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Citit 2834 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 18:53

Dacă faci o greșeală, recunoaște-o. Orice încercare de a o ascunde se va întoarce în cele din urmă împotriva ta. La un moment dat pacientul va simți că nu ești sincer și actul terapeutic va suferi. Mai mult, admiterea deschisă a greșelii este un model bun pentru pacienți și un semn în plus al importanței care o au pentru tine.

Irvin D.Yalom, M.D. Darul Psihoterapiei