Jurnalul Român de Psihoterapie Integrativă

Personalitatea setată pe viață înainte de a intra în clasa întâi !

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Personalitatea setată pe viață înainte de a intra în clasa întâi!
Personalitățile noastre rămân în mare măsură la fel pe parcursul întregii noastre vieți, din anii copilăriei noastre timpurii până suntem de cealaltă parte a “dealului”, potrivit unui studiu.
Rezultatele arată că trăsăturile de personalitate observate la copiii de clasa întâi sunt un predictor puternic pentru comportamentul adultului.
"Rămânem recunoscuți ca aceeași persoană" spune autorul studiului, Christopher Nave, un candidat la doctorat al Univeristății din California, Riverside. " Acest lucru vorbește despre importanța de a înțelege personalitatea, deoarece aceasta ne urmează oriunde am merge în timp și contexte." Studiul va fi publicat într-un număr viitor al jurnalului Știința Socialului, Psihologicului și Personalității.

citește tot articolul

Citit 2760 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 22:32
Mai multe din această categorie: « Cu ce se “mănâncă” anorexia ?

Dacă faci o greșeală, recunoaște-o. Orice încercare de a o ascunde se va întoarce în cele din urmă împotriva ta. La un moment dat pacientul va simți că nu ești sincer și actul terapeutic va suferi. Mai mult, admiterea deschisă a greșelii este un model bun pentru pacienți și un semn în plus al importanței care o au pentru tine.

Irvin D.Yalom, M.D. Darul Psihoterapiei